Bakı Dövlət Universitetinin Biologiya fakültəsi ilə Karlov Universitetinin Təbiət fakültəsi arasında əlaqələrin 45 illiynə həsr olumuş fotosərgi

22/03/2017

22.03.17-ci il tarixində Çexiyanın Praqa şəhərində Bakı Dövlət Universitetinin Biologiya fakültəsi ilə Karlov Universitetinin Təbiət fakültəsi arasında elmi və tədris şöbəsində əlaqələrin 45 illiynə həsr olumuş fotosərgi keçirilmişdir.

Tədbir Azərbaycanın Çexiyadakı səfirliyinin dəstəyi ilə təşkil olunmuşdur. Tədbirdə Azərbaycanın Çexiyadakı səfirinin müavini Etibar Abdullayev, Karlova Universitetinin prorektoru prof. Peter Volf,  Karlova Universitetinin Təbiətşünaslıq fakültəsinin dekanı prof. İrjı Zima, BDU-nun Biologiya fakültəsinin dekanı prof. Akif Quliyev öz çıxışlarında universitetlər arası əlaqələrin tarixi və bu günkü vəziyyəti barədə ətraflı məlumat vermişlər.

Tədbirin açılışının sonunda ikitərəfli dostluq əlaqələrinin davamı olaraq Təbiətşünaslıq fakültəsi (Kimya şöbəsi) və BDU-nun Kimya fakültəsi arasında müqavilə imzalanmışdır.