16/06/2021

Biologiya fakültəsinin Zoologiya və fiziologiya kafedrasının dosenti Tağıyev Əbülfəz Nağı oğlu Almaniyanın Ekologiya və Təkamül İnstitunun elmi işlər üzrə direktor müavini Dr.Reto Burrinin rəhbərliyi ilə  “Genomics of hybridization, spection, and phenotypic evolution in the Oenathe hispanica- complex” adlı beynəlxalq layihəsi üzrə Azərbaycanda Oenathe melanoleuca, O.pleschanka və onların hibrid formalarının öyrənilməsi üçün Qubaxəlilli, Altıağac, Şahdağ və Qobustanda tədqiqatlar aparmış və Çaxraqcıl (Genus.Oenante) cinsinə  növlərdən  16 fərd tutularaq onların hər birindən qan nümunələri  götürülmüş və bu quşların  hibrid formalarının müəyyən olunması üçün qan nümunələri analiz olunmaq üçün Almaniyaya  göndərilmişdirdir.

Tədqiqatlarda İlya Çavçavadze adına Gürcüstan Milli Universitetinin əməkdaşı Nika Paposhvili də iştirak etmişdir.