Yanvar-fevral aylarında Biologiya fakültəsi haqqında olan yeniliklər

25/02/2010

Genetika və darvinizm kafedrasının professoru, BDU-nun Qiyabi və əlavə təhsil üzrə prorektoru M.Ş.Babayevin 70 illik yubileyi, elmi pedaqoji fəaliyyətinin 45-illiyi biologiya fakültəsində qeyd olundu. Rektor akad. A.Məhərrəmov Böyük Elmi Şurada prof. M.Ş.Babayevi bu münasibətlə təbrik etdi və onu Fəxri fərmanla təltif etdi.

1. Bitki fiziologiyasının müdiri, prof. N.A.Qasımovun 70 illik yubileyi, elmi pedaqoji fəaliyyətinin 45-illiyi biologiya fakültəsində qeyd olundu. Rektor akad. A.Məhərrəmov Böyük Elmi Şurada prof. N.A.Qasımovu bu münasibətlə təbrik etdi və onu Fəxri fərmanla təltif etdi.
  2. Fevral ayının 15-də Fakültənin Elmi Şurası keçirilmişdir və qış imtahan sessiyası müzakirə olunmuşdur.
  3. Biokimya və biotexnologiya kafedrasının dosenti Z.M.Məmmədov uzunmüddət üzərində işlədiyi doktorluq dissertasiyasının ilkin müzakirəsi keçirilmişdir.
  4. Biokimya və biotexnologiya kafedrasının aspirantı A.F.Əhmədova NATO-nun Elm Sülh yolunda proqramı çərçivəsində elmi-tədqiqat işlərini yerinə yetirmək məqsədilə 1 ay müddətində (15 yanvar-15 fevral) Bolqariyanın Sofiya Universitetində səfərdə olmuşdur.
  5. Kredit sistemi ilə təhsil alan və əvvəlki semestrlərdən akademik borcu qalan tələbələr akademik borcların ləğv etmək məqsədilə fevralın 16-dan “aşağıdan” kredit götürərək dərslərdə iştirak edirlər. Belə tələbələrin sayı 70-ə qədərdir.